En Sık Yapılan Servis Hileleri

Nasıl Yapılır?

Bir bakkalın sizden ekmeğin parasını alıp size ekmeği satmış gibi yapmasının ihtimali yoktur. O parayı veriyorsanız ekmeği de alırsınız :) Ancak iş arabanızın bakımı gibi teknik bilgi gerektiren bir konuya gelince değişildi denilen bir parçanın değişmemesi ancak sizden paranın alınması maalesef mümkün oluyor. 

En sık yapılış şekilleri müşteriye arabanın değişmesine gerek olmayan parçalarının değiştirilmesi gerektiği söylenerek veya değişmesi gereken ancak değiştirilmese de araca bir sonraki bakıma kadar büyük ihtimalle zarar vermeyecek parçalarda yapılır. (Bakım yapılacakken değişmesi gereken bir hava filtresinin kompresörde basınçlı hava tutularak temizlenip geri yerine takılması gibi.)
 

En Sık Karşılaşılan Örnekleri Nelerdir?

Arabanızda ihtiyaç olmayan ürünler söz konusu olunca söyleyebileceğimiz tek şey araç sahibinin kolayca kontrol edemeyeceği, kontrol etse de kolay kolay anlaşılmayacak parçaların tamamında olabilir. 

Değişmesi gereken parçalarda ise en sık yapılan hileler her bakımda değişmesi gereken parçalarda yapılır. Polen filtresi ve hava filtresinin kabaca temizlenerek yerine geri takılması veya yağ değişirken yağ filtresinin değiştirilmemesi en kolay yapılabilen hilelerin başında gelmektedir.  

Nasıl Korunursunuz ?

  • Yaptırdığınız işlemlerin faturasını isteyin. En basitinden faturalı mal alıp faturalı mal satan bir şirketin bu tarz işlemler yapması daha düşük bir ihtimaldir. Kurumsal bir yapıda satılmayan bir ürün için satılmış gibi fatura kesilmesi çok doğru bir yaklaşım değildir. 
  • Mümkünse işlemler yapılırken izleyin. Satın aldığınız hizmeti görmek en doğal hakkınız! Bu nedenle zamanınız varsa bir kenarda çalışan ustayı rahatsız etmeden yapılan işlemleri izleyebilirsiniz.  
  • Her servisin 300 lira dediği işi 100 Tl ye yaptırmaya çalışmayın. 

 

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar