2.El Alırken nelere dikkat etmeli ?

Satın alacağınız 2 el aracı görmeye sabah saatlerinde gidin.

Motoru soğukken araçların hemen hemen tüm arızaları daha kolay ortaya çıkar.

2 el aracı çalıştırıp motorun sesini ve ritmini dinleyin, hatta bir süre sürün, yürüyen aksamdan gelen seslere kulak verin. Motorun düzgün bir sesle/ritimle çalışıyor olması çok önemlidir. Eğer sürücü deneme sürüşüne izin vermek istemesse, aracı almaktan vazgeçeceğinizi söyleyin.

2 el arabanın kaportasını, boyasını, şasisini, jantını ve diğer parçalarını iyice gözden geçirip kontrol edin. Araca boya atılmış mı, şasi düzeltilmiş mi, kullanılan parçalar orijinal mi, yoksa yan sanayi ürünleri mi gibi bilgiler araç hakkında size fikir verecektir. 

Aracın kaportasını dikkatle inceleyin. Kaporta da çürüme belirtileri olup olmadığını görmek için çamurluk, kapı içleri, bagaj yanları vb en uygun yerlerdir. Kaportada çizik, delik, sprey boya gibi izler olup olmadığına bakın, bagajı açıp döşemeyi kaldırın ve her yerini kontrol edin.

Aracın içini de dikkatlice inceleyin. Koltuk ve döşemelerde sigara yanığı, kırık dökük aksesuvar, nem kokusu olup olmadığına bakın. Bunlar arabanın nasıl kullanıldığına, kaportanın su sızdırıp sızdırmadığına dair önemli ipuçlarıdır.

2 el arabanın kilometresini mutlaka öğrenmeye çalışın. Kilometre sayacı istenen değere düşürülse bile, lastiklere, saatin camındaki çiziklere, gaz pedalı lastiğinin aşınma durumuna ve hatta sürücü koltuğunun ne kadar yıpranmış olduğuna bakarak aracın gerçek kilometre değeri hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilirsiniz.

İncelediğiniz 2 el oto ne kadar güzel bir araba olursa olsun, bir de geçmişini dinleyin, öğrenin. 2 el oto bakmaya gittiğinizde yanınızda işin ustası bir yakınınız varsa kaza geçirip geçirmediğini kolayca anlayabilir. Vergileri ödenmemişse, noter satışından sonra ruhsat için gittiğinizde tüm vergileri ödemek zorunda kalabilirsiniz, bunu trafikten mutlaka araştırın. Ruhsat sahibinin ayrıca vergi borcu varsa araba polis tarafından her an bağlanabilir, bunun da temiz kağıdını isteyin. Son olarak tüm bakımların zamanında yapılıp yapılmadığını öğrenmek için servis defterini dikkatle kontrol edin.

2 el arabanın sahibini az da olsa tanımaya çalışın. Hangi semtte oturuyor, işe hangi semtte gidiyor, ne iş yapıyor, görüntüsü, tavırları ve konuşması güven veriyor mu, titiz ve dikkatli bir kişi mi vs.. Bütün bunlar arabanın durumunu etkileyeceğinden, arabayı olduğu kadar sahibini de gözlemlemek çok işinize yarayacaktır.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar