Araç Muayenesi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafiğe çıkan her aracın düzenli muayenelerinin yapılıyor olması hem araç sürücüsünün güvenliği açısından hem de trafiğe çıkan diğer araç ve sürücülerinin güvenliği için çok önemlidir. Ancak periyodik olarak yapılması zorunlu olan araç muayenesi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında her şeyi öğrenmek çok önemlidir.

Öncelikle araçlarının muayene zamanı gelen araç sahipleri, araç muayene istasyonlarından telefonla veya şahsen giderek ücretsiz olarak randevu talebinde bulunmalıdırlar. Ayrıca randevu alınan muayene istasyonunun yoğunluğuna göre yapılacak programda mağdur olmamak için muayene sürecine en az 2 saat ayırılmalıdır. Araç muayenesi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler listesinde dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise aracın vergi veya trafik cezası ya da borcunun olup olmadığıdır. Bilinmelidir ki trafik cezası, motorlu taşıt vergisi ve otoyol borçları var mı diye kontrol edilmektedir. Borcu bulunan araçlar, randevulu olsa bile muayene edilmemektedir. Bu sebeple randevu alımı sırasında muayene gelecek araçların borç durumunun kontrol edilerek muayeneye getirilmesi gerektiği istasyon yetkilileri tarafından hatırlatılmaktadır.

Araç muayenesi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler arasında egzoz emisyon ölçümünün de yapılmış olması gerekmektedir. Ayrıca ruhsat, kimlik, zorunlu trafik sigortası ve diğer zorunlu belgelerinin de hazır bulundurulması zorunludur. Araç sahibi dışında aracın muayenesini yaptıracak kişiler vekâlet gibi ek belgeleri de yanlarında bulundurmalıdır. Her yıl düzenli olarak yapılması gereken araç muayene ücretlerinin nakit ödenmesi gerektiği de bilinmelidir. Ayrıca geciktirilen her araç muayenesinde geciken her ay için 5 muayene ücreti birden talep edilmektedir. Fazla ücret ödememek için zamanı gelen araç muayenesinin zamanında yaptırılması önemlidir. Araç muayenesi sırasında aracın modeline ve durumuna göre 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör ve yangın söndürme cihazının araçta bulunmalıdır. Motosiklet sahiplerinin muayeneye kasklarını da getirmesi zorunludur.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar