En Fazla Rastlanan 7 Araba Arızası

Araba sürmenin keyifli bir hale gelebilmesi için bakımlarının aksatılmadan yapılması gerekir. Zamanla yıpranan araçlar birtakım sorunlar çıkarabilir. Ya da engebeli yol durumu, hatalı sürücü davranışları vs. durumlardan dolayı da araç arızalarıyla karşılaşma olasılığı yüksektir.

Bu arızaların neler olduğunu bilmeli ve arıza durumunda neler yapılması gerektiğini de öğrenmek gerekir. Böylece içinde bulunulan zor durumdan daha kolay kurtulmak mümkündür.

1.    Lastiklerin İnmesi ve Patlaması

Yolda seyir halindeyken lastiklerin inmesi ya da patlaması sıkça görülen arızalardan biridir. Bu arıza kolay çözülebilir olsa da trafikte sizin ve diğer sürücülerin zor durumda kalmasına yol açar. Lastik bakımının ihmal edilmemesi burada önem taşımaktadır.

2.    Akünün Bitmesi

Akünün bitmesi özellikle kış mevsiminde rastlanan bir arızadır. Bu durumda akünün tekrar çalıştırılması için önemli noktalar vardır. Eğer sorun çözülmüyorsa akünün yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bu noktada akü bakımı da önemini gösterir.

3.     Ateşleme Sorunu

Aracın çalışmamasına neden olan ve sık görülen bir arızada ateşleme arızasının yaşanmasıdır. Bu durumda en yakın otomobil servisine aracınızı götürerek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamalısınız.

4.    Sızıntılar

Yağ ve motor suyu sızıntıları hafife alınmaması gereken ama sık yaşanan arızalardandır. Bu durumda gerekli bakımları yaptırmamanız aracınızın büyük oranda zarar görmesine neden olur. 

5.    Elektronik Arızalar

İkaz lambaları, sinyallar vs. önemli ekipmanlar doğru çalışmıyorsa trafikte güvenliği tehdit edici durumlar yaşanabilir. Dolayısıyla böyle durumda mutlaka gerekli bakımların yaptırılması önemlidir.

6.    Ampul Sorunları

Farlar, arka stoplar gibi ekipmanların doğru çalıştığından emin olmalısınız. Yanlış çalışması durumunda sürücüleri tehlikeye atıcı durumlar yaşanması söz konusu olabilir.

7.    Camların Çatlaması

Taş ya da başka cisimlerden dolayı camların çatlaması önemsiz gibi görünsede güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Dolayısıyla mutlaka çatlayan camların yenileriyle değiştirilmesi önemlidir.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar