Güvenli Araç Sürüşü

Güvenli araç sürüşü günümüzde trafik kazalarına karşı alınabilecek tüm tedbirlerin farklı kategoriler halinde sıralanmasıyla oluşmuş bir terimdir. Aracı kullanan kişinin yani şoförün değişen çevreye, araçla olan uyumuna, hava şartlarına vb. daha birçok kategoriye göre aracını bir yerden başka bir yere ulaştırmak için güvenli bir sürüşe ihtiyacı vardır. Bu nedenle günümüzde güveli araç sürüşünün sağlanabilmesi için yapılması gerekenler ana başlıklar halinde açıklanmaktadır.  Güvenli Araç Sürüşü İçin Yapılması ve Yapılmaması gerekenler;
 

- Sürücü belgeniz olmadan trafiğe kesinlikle çıkmayınız.

- Sürücü koltuğuna oturduktan sonra yani şoför vasfındaki herkes ruh halinin sadece yola ve trafiğe odaklanmasını sağlamalıdır.

- Yola çıkmadan önce emniyet kemerinin takılması, aynaların sürücünün fiziksel yapısına göre ayarlanması gibi hayati önem taşıyan etmenlerin sırasıyla yapılması gerekmektedir.

- Trafiğe çıkılacak olan araç da şoför kadar sağlıklı olmalıdır. Periyodik bakımları aksatılmamış ve fonksiyonel açıdan her parçası sağlam, çalışır durumda olan araçlar ile trafiğe çıkılmalıdır.

- Araçta olası bir kaza sonucunda kendinize veya yolculardan birisine sağlık müdahalesinde bulunabilmeniz için eksiksiz malzemeleri bulundurmalı aynı zamanda yangın söndürücüyü kolay erişebileceğiniz bir noktada bulundurmalısınız.

- Koltuk başlarının kesinlikle aksesuar gibi algılanıp yerinden çıkarılmaması gerekmektedir. Kaza durumlarında boynun kırılma nedenlerinin belirli yüzdesi buna bağlıdır.

- Çocuklar ve yayalar konusunda dikkatli olunmalı siz aracınızın durma mesafesini bilirken onların bunu bilmediğinin farkında olmanız gerekmektedir.

- Müzik, korna ve diğer rahatsız edici etmenlerin sizi ve sürüşünüzü etkilemesine izin vermeyiniz. Korna yayaları ve olası kaza durumlarında önünüzdeki veya yanınızdaki araçları uyarmak içindir. Müzik dinlerken ise sürüşünüz açısından sizi etkilemeyecek seste olmasına dikkat ediniz.

- Sigara ve Alkol gibi etmenler ise günümüzde kazaların sebepleri arasında en büyük paya sahiptir. Şoför vasfındaki kişinin sigara içmesi günümüzde yasalarca yasaklanmıştır. Alkol en büyük kaza etmenlerinden birisi olup güvenli sürüş açısından diğer artılarınızın tamamını bertaraf eden bir eksi olarak size ve sürüş güvenliğinize yansımaktadır.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar