Lastik Basıncının Önemi

Aracınızın bakımlarını yaptırıyor, herhangi bir arızada aracınıza hemen müdahale ettiriyorsunuz.. Peki lastik havalarınızı kontrol ediyormusunuz ? 

Doğru lastik basıncı; güvenlik ve lastiğin uzun ömrü gibi önemli konulari etkiler. Tabela ön lastikler, arka lastikler ve azami yük için önerilen lastik hava basıncını gösterir. Aracınıza uygun basınç değerlerini öğrenmenin en kolay yolu sürücü kapısını açtığınızda iç alanda bulunan değerlerdir. Eğer bu değerler zamanla aşınmış yada okunamıyorsa herhangi bir benzinliğe gittiğinizde hava basınç tablosuna göre rahatlıkla doğru hava basıncı ile lastiklerinizi şişerebilirsiniz. 

 

Lastiklerinizi kontrol etmeniz gereken durumlar.

Viraj alırken ve dururken lastiklerin ötmesi Düşük hava basıncı
Direksiyon hakimiyetinin azalması Düşük hava basıncı, aşınmış lastik
Lastiğin omuzlarının fazla aşınması Düşük hava basıncı, bozuk rot ayarı, standart dışı (geniş) jant kullanımı
Lastiğin tabanının ortasında aşırı aşınma, vuruntu, yalpalama Yüksek hava basıncı, balanssızlık, jantta/mekanik aksamda ayarsızlık, standart dışı (dar) jant kullanımı
Düzensiz aşınma Bozuk rot ayarı

Güvenli bir sürüş için mutlaka ayda 1 kere lastik basınçlarınızı kontrol etmelisiniz. Doğru lastik seçimi ve doğru lastik basıncı sizin hem güvenli hem ekonomik bir sürüş yapmanızı sağlar.

Aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın. Ankara araç bakım hizmetleri için bize danışın.

Otocase.com

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar