Lastik Patlaması Durumunda Yapılması Gerekenler

Lastikler aracın güvenli bir şekilde ilerlemesinde büyük önem taşır.

Seyir halindeyken lastik patlaması durumuyla karşılaşmamak için mutlaka gerekli önlemleri almalısınız.

Örneğin ön sol lastiğiniz patladığında direksiyonunuz sola doğru kaymaya başlar ve arabanız da aynı yöne doğru çekme yapabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınız mutlaka yavaşça frene basmalı ve direksiyonu sıkıca tutmalısınız. Sonrasında aracı güvenli bir yere çekmeniz gerekir.

Her zaman aracınızda yedek lastik bulundurmak böyle bir riskte size kolaylık sağlayacaktır.

Lastik Kontrolü

Lastiğin güvenli sürüşteki öneminden dolayı kontrolü aksatılmamalıdır. Lastik basıncının lastik firmasının önerdiği ölçülerde olması gerekir. Orjinal boyutlardaki lastiklerin kullanılması önemli bir ayrıntıdır, sadece görünüşü güzel olduğundan farklı bir lastik kullanmak uyumsuzluğa ve güvenliği tehdit edici durumlara yol açabilir. 

Lastik Bakımı

Lastik bakımı da ihmal edilmemesi gereken konulardan biridir. Rutin kontrollerle bu bakımın yapılması büyük önem taşır. Bu bakımlar lastiğinizin daha uzun süre kullanılmasını sağlarken karşılaşılabilecek riskleri de önler. Hava basıncının uygunsuzluğu, hava koşulları, yolların durumu vs. etkenler lastiğin ömrüğünü kısaltır. Yaz ve kış lastiklerini de gerekli zamanlarda kullandığınızdan emin olun. Ayrıca araca aşırı yük yükleme, ani direksiyon hareketleri, aşırın hız vs. yapılan yanlış davranışlar da lastiğinize zarar verir.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar