Otomotiv Sektörü Şikayetlere Duyarsız

Tüketicilere Göre Araç Satışı Sonrası Hizmet Yetersiz
Otomotiv sektörü her geçen gün satışlarını arttırdıklarını açıklamasına rağmen otomobil kullanıcılarından gelen şikayetler de giderek artmakta. Vatandaşlar satış sonrası verilen hizmetlerden mutsuz. Sorunların başında satış sonrası hizmet sorunları ve yedek parça sorunları başta geliyor. Şikayetler incelendiğinde satış sonrası hizmetlerden elde edilen gelir sektöre çekici gelmediği görülmektedir.

Otomobil kullanıcıları otomotiv sektörünün kendilerine karşı duyarsız olmalarından dert yanıyor. Otomotiv sektörü her geçen gün satış rakamlarının arttığını açıklarken tüketiciler ise Tüketici Platformu Sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Şikayetler Çözüm Bekliyor

Sikayetvar.com’un verilerine göre; otomotiv sektörüne ait 8 bin şikayet bulunmaktadır. Sektörden gelen yanıtlar ve müşteri memnuniyeti verileri incelendiğinde ise 4 bin 700 şikayetin çözüm beklediği görülmektedir. Sektöre gelen şikayetlerin yüzde 80’ini satış sonrası servis memnuniyetsizliği ve yedek parça sorunu oluşturuyor.

Platformda otomotiv sektörünün sorunları başında şunlar sıralanıyor. “Yetkili bayii ve servis sorunları, satış sonrası servis hataları, yedek parça sorunları ve gecikmesi, aracın serviste olması durumunda yerine araç verilmemesi sonucu iş gücü kaybı ve Türkçe kullanım kılavuzu eksikliği” Otomotiv sektöründe satıştan elde edilen karlar maka içi ve dışı rekabetin artmasına paralel olarak artarken satış sonrası hizmet sonrası hizmetlerden elde edilen gelir ise sektöre çekici gelmemektedir.

Genellikle müşteriler satın aldıkları araçların arızalanması ile karşılaşıyor. Ancak sorun kısa sürede bir daha tekrarlamayacak şekilde çözülmediğinde sunulan hizmet ve üründen  memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. Bu nedenle Sikayetvar.com otomotiv sektörünün rakibi olan diğer firmaların önüne geçmesi ve müşteri memnuniyeti için satış sonrası hizmetin de önem kazanması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak :http://www.sikayethaber.com/

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar