Rot-Balans Ayarı Nasıl Yapılır?

Rot aracın mekaniğiyle ilgili bir ayardır ve otomobil üreticilerinin önerdiği ayarda olmalıdır. Örneğin aracın bir çukura girmesi rot ayarını bozabilir. Böyle bir durumda araç yetkili servislere götürülmeli ve gerekli ayarlar yaptırılmalıdır. Rot ayarının bozulduğunu aracın sağa ve sola çekmeye başlaması, hızlanması ya da virajda yol tutuşunun az olmasından fark etmeniz mümkündür. Rot ayarı bozuk olduğunda lastikler erken aşınmaya başlar ve ömrü kısalır. Dolayısıyla bu ayarın her 6.000 km de bir yapılması gerekir.

Balans ise denge unsurudur. Balans ayarı bozulduğunda 80 km nin üzerinde direksiyonda titreme yaşanır. Yine çukura girme gibi lastiğin darbe alması sonucunda da bu ayar bozulabilir. Bu durumda da yetkili bir servise gitmek son derece önemlidir.

Rot-balans ayarı belirli periyodlarla yapılmalıdır. Çünkü bu ayarlar yapılırken aracın tüm mekanik donanımları da görüleceği için kontrolden geçmiş olacaktır. Rot-balans ayarını sorunları yaşadığınızda yaptırmanız geç olacaktır. Çünkü bu sorunlar hemen farkedilmeyecektir ve olası riskleri de yaşatabilir.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar