Uzun Yola Çıkarken Yapılması Gerekenler

Uzun süreli bir seyahate çıkacak olan bir araç sürücüsünün mutlaka yapması gereken kontroller ve uygulamalar vardır.

Bu kontroller yapılmadan yola çıkılması hayati risk taşıyabilir. Bu nedenle tüm kontrollerin eksiksiz yapıldığından ve aracın tüm fonksiyonlarının doğru bir şekilde çalıştığından emin olmanız gerekir.

Dolayısıyla araç sürücüsü uzun yola çıkarken önce araçlarının gerekli bakımlarını yaptırmalı bu bakımların yapılmaması kazayla karşılaşılması sonucunda maddi ve manevi hasarlara sebebiyet vereceğini unutmamalıdır.

Uzun Yola Çıkmadan Önce:
 

  • Motor yağını kontrol edin. Yağ, eksik ya da işlevini yitirmişse mutlaka değiştirin.
     
  • Soğutma suyunu kontrol edin. Eksikse su ekleyin ve devir daim yaptığından emin olun.
     
  • Cam suyunun kontrolünü de unutmayın. Gideceğiniz bölgedeki hava şartlarından tam emin olamayacağınız için bu hususa mutlaka önem verin. Olumsuz hava koşullarında camı temizlemek için cam suyuna ihtiyacınız olacaktır.
     
  • Fren sistemi kontrolünü mutlaka yapın. Hayati risk taşıyan bu kontrol atlanmamalıdır. Fren ve fren sistemindeki arızalar sonucunda oluşan kazalar ölüm ve ciddi maddi manevi hasarlara neden olabilir.
     
  • Rot ve balans ayarını kontrol ederek araç dengesinin uzun yola çıkmak için hazır olup olmadığından emin olun. Bu kontrol gelişmiş bilgisayar sistemleriyle kolayca yapılabilir.
     
  • Lastik hava basıncı kontrolünü yapın. Doğru lastik basıncı aracın yola tutunmasını ve aracın yolda istediğiniz gibi hareket edebilmesini sağlar.
     
  • Yağ sızıntısı kontrolü de mutlaka yapılması gereken kontroller arasındadır. Araçta yağ sızıntısı varsa araç işlevini yerine getiremeyeceği için kazalar meydana gelebilir.

 

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar